Vällingby

Guide för dig som behöver tandläkare i Vällingby. Behöver du akut vård, är du orolig för kostnaderna, lider du av tandvårdsrädsla eller vill du hitta en tandläkare i närheten av var du bor?

I Vällingby finns 13 tandläkarmottagningar, varav en av dessa tillhör Folktandvården och de andra mottagningarna är privata.

Vällingby centrumFolktandvården Vällingby finns i Vällingby city på adress Vällingbyplan 17. Dit kan både du som vuxen och barn få hjälp med all form av tandvård. Folktandvården erbjuder även tandvårdsabonnemang för dig som är orolig för kostnaderna. Du betalar då en fast kostnad för tandvård i månaden och får sedan fri tillgång till den tandvård du behöver. Du som är under 19 år får alltid fri tandvård.

För dig som vill bli patient på Folktandvården kan de erbjuda dig en ny tid inom fyra veckor. I Vällingby city finns det alltid gott om gratis parkeringsalternativ för dig som kommer i bil.

Om du känner obehag av sprutor när du går till tandläkaren kan en tandläkarmottagning i Vinsta erbjuda en alternativ bedövningsmetod, nämligen bedövningspennan Wand. Den ger smärtfri bedövning samt minimal avdomning i resten av ansiktet. Mottagningen heter Tre Tandläkare och finns på Siktgatan 2.
De erbjuder all form av tandvård för både stora och små. De tillhör dessutom Praktikertjänst som är Sveriges största privata tandvårdsaktör och har dessutom landets mest nöjda patienter. Mottagningen har även handikappanpassade lokaler.

Bor du i Råcksta hittar du Råcksta tandvård inte långt från tunnelbanestationen på gatuadress Håsjögränd 2. De erbjuder kvalitativ och noggrann tandvård för hela familjen.

Har du akut tandvärk och din tandläkare har stängt kan du åka in till akuttandvården på S:t Eriks sjukhus som ligger på Polhemsgatan 48 på Kungsholmen. Där behöver du inte boka tid utan det är drop-in som gäller. Tänk dock på att det är mycket dyrare med tandvård på helger och på vardagskvällar efter 19.00 på akutsjukhuset. Varje behandling får ett prispåslag med 50 procent.

Har du en allvarlig käkfraktur eller liknande ska du kontakta 112. Är du osäker på vart du ska vända dig och hur allvarligt ditt tillstånd är kan du alltid kontakta sjukvårdsrådgivningen för rådgivning på telefonnummer 1177. De har öppet dygnet runt.