Tandvårdsguide Kista

Denna guide kan hjälpa dig att välja en tandläkare i Kista. Oavsett om du har bott i Kista i många år eller om du är nyinflyttad hittar du tips på bra tandläkare som kan tillgodo se just dina behov.

Det finns relativt få tandläkare i Kista, samt ett mindre utbud i Rinkeby. En av dem, Tandregleringen Kista ligger på Danmarksgatan 46 och en annan, Bita Tandclinic ligger på Köpenhamnsgatan 6-Kista centrum8. Båda gatorna och klinikerna ligger nära Kista tunnelbanestation. Om du inte vill eller kan gå allt för långt kan du besöka Kista galleria som ligger närmare tunnelbanestationen än de förstnämnda klinikerna. Där finner du Tandvård 2 Go och  Folktandvården Kista samt Folktandvården Kista Tandlossning.

Folktandvården Kistas telefontider är: 7:00-17:00 på fredagar, 7:00-18:00 onsdag-torsdag, samt 7:00-19:00 måndag-tisdag. Under dessa tider kan du boka ditt besök. De erbjuder allt från vanlig undersökning till avancerad tandvård. Ett av deras mest populära erbjudanden är tandblekning.

På Folktandvården Kista Tandlossning är de specialiserade inom svårare problem med tänder och munslemhinnan. Om du har något mer avancerat problem med tänderna bör du alltså besöka dem. Båda Folktandvårdsklinkerna är ett bra alternativ för de som inte känner till Kistaområdet så bra men kanske jobbar i området, eftersom de är väldigt enkla att hitta till.

För att komma till Tandregleringen Kista går du ungefär 400 meter från tunnelbanestationen. De behandlar främst barn och unga människor, men vuxna kan också besöka kliniken. Den här tandkliniken passar bra för de som bor norr om tunnelbanestationen. De erbjuder också hjälp för dem som snarkar. Om du är yngre än 19 år får du gratis tandvård.

Bita Tandclinic ligger närmare T-banestationen än Tandregleringen Kista. Den här tandkliniken är ett bra alternativ för dem som bor söder om Tunnelbanestationen eller de som kommer med buss 517. Du kan välja om du vill gå till en privat klinik eller till folktandvård.

Akalla Tandläkarpraktik finner du på Sibeliusgången 22. Här arbetar två tandläkare och två tandsköterskor. Här kan du boka tid för en basundersökning likväl som hjälp med snarkskena, bettskena eller behov av implantat. Vill du veta mer om bettskenor och vad de kostar så kan du läsa mer här.

Om du behöver en tandläkare i Rinkeby så kan du till exempel vända dig till Folktandvården Rinkeby, som ligger norr om Rinkeby tunnelbanestation, på Hinderstorpsgränd 22. På Sörbyplan 14 finner du Onexes som är ett bra val för dem som bor söder om tunnelbanan. Slutligen finner du Järva Tand och Hälsovård på Rinkebysvängen 70B, i östra delen av Rinkeby.

Som källa för denna guide har vi använt oss av 1177.se och Tandläkare.se.